søndag 11. september 2011

Sous Vide Laksefilét med agurksalat og poteter


Sløv søndag og enkelt sløv middag.
Fordelen med å tilberedde mat Sous Vide er at man  slipper å følge med maten hele tiden. Den lager seg selv og man får mer tid til å drikke vin (hei skål!).

I tillegg blir resultatet like bra hver gang, gitt at du har funnet riktig tid/temperatur. Dette er litt smak og prøv/feil. Laks skal ifølge mannen som "oppfant" Sous Vide, Hervé This, tilberedes i 12 minutter på 37 grader. Personlig synes jeg det skal være en litt større forskjell mellom Sushi og varmebehandlet laks...

Sous Vide Laksefilét med agurksalat og poteter (3 pers)

500g laksefilet
3 poteter
Litt rosmarin til pynt

2 spiseskjeer nøytral olje
1 spiseskje eddik
1 ts sukker
1 ts sennep
Salt
Pepper

Laks

Tilberedes Sous Vide på 50 grader i 20 minutter eller i panne.

Agurksalat

Kutt opp agurk med ostehøvel eller dertil egnet redskap. Legg på tørkepapir slik at du blir kvitt litt væske. Bland olje, eddik, sennep, sukker, salt og pepper og rør godt rundt. Smak til etter eget ønske. Bland inn med agurken og la stå i kjøleskap i 15 minutter.

Kok poteter.

Legg opp og server!

Til dette drikkes en Chablis eller enkel Riesling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar