Her havner alt av mine amatørkokkerier og vindrikking. Særdeles uhøytidelig og ikke alltid like politisk korrekt.
søndag 11. september 2011
Sous Vide Laksefilét med agurksalat og poteter
Sløv søndag og enkelt sløv middag.
Fordelen med å tilberedde mat Sous Vide er at man slipper å følge med maten hele tiden. Den lager seg selv og man får mer tid til å drikke vin (hei skål!).
I tillegg blir resultatet like bra hver gang, gitt at du har funnet riktig tid/temperatur. Dette er litt smak og prøv/feil. Laks skal ifølge mannen som "oppfant" Sous Vide, Hervé This, tilberedes i 12 minutter på 37 grader. Personlig synes jeg det skal være en litt større forskjell mellom Sushi og varmebehandlet laks...
Sous Vide Laksefilét med agurksalat og poteter (3 pers)
500g laksefilet
3 poteter
Litt rosmarin til pynt
2 spiseskjeer nøytral olje
1 spiseskje eddik
1 ts sukker
1 ts sennep
Salt
Pepper
Laks
Tilberedes Sous Vide på 50 grader i 20 minutter eller i panne.
Agurksalat
Kutt opp agurk med ostehøvel eller dertil egnet redskap. Legg på tørkepapir slik at du blir kvitt litt væske. Bland olje, eddik, sennep, sukker, salt og pepper og rør godt rundt. Smak til etter eget ønske. Bland inn med agurken og la stå i kjøleskap i 15 minutter.
Kok poteter.
Legg opp og server!
Til dette drikkes en Chablis eller enkel Riesling.
Etiketter:
Agurksalat,
Laks,
Mat,
Sous Vide
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar