lørdag 30. april 2011

Duplessis Chablis 1. Cru Montée de Tonnerre 2007


En av 5 enkeltmarksviner (Montée de Tonnerre/Montmain/Vaillon/Les Clos/Fourchaume) fra Lilian Duplessis, som lager noen av Franrikes beste Chablis'er.
2007 årgangen fra Burgund er preget av mye syre, så lagring er på sin plass med disse. 2007 årgangene burde være på topp om 5-8 år, men drikkes godt nå og smaker aldeles strålende.

Flott klar strågul farge i glasset. 

Lukten er en fantastisk duft av eple, smør, skifer, kjeller, bittelitt petroleum og søtlig tropisk frukt. Et lite hint av eik og syre som gir seg litt etter en time.

Smaken er fortsatt litt skarp og lett eikepreget, men dette er som sagt en vin som tåler mange år i kjelleren. Eple, sitrus, litt petroleum, skifer, smør og en fantastisk laaaaaaaaaaang laaaaaaaaaaang syrlig ettersmak av grønne eple og sjø.

Intet mindre enn en aldeles nydelig Chablis som fortjener å drikkes til mat, som etter en time gjør seg flott i sola, men som aller best egner seg for noen gode å i kjelleren.

For 5,- mindre enn dette får du også tak i Montmainvinen, den skal drikkes om ikke alt for lenge og kommer forhåpentligvis til å være sommerens store høydare.

92/100

Finnes på polet og koster 240,-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar