onsdag 20. april 2011

Giovannini Moresco Barbaresco "Podere del Pajoré" 1974


Så var det klart for kveldens 3 storheter: Giovannini Moresco Barbaresco Pajore fra '69/'70/'74.

Først en kort historeietime. Dette er ikke bare gamle viner, men vinhistorie på flaske. Denne vinen i '71 årgangen er en av grunnene til at Barbaresco-vinene fra Angelo Gaja rangeres som noen av de beste vinene i verden. Det var nettopp '71 vinen som fikk Angelo Gaja til å kjøpe Morescos vinområde på 10 hektar med planetet Nebbiolodrue. De druener som ikke havner i Gajas berømte Barbarescoer blandes og selges under navnet Sito Moresco, som en hyllest til Giovannini.

Dessverre er det nå klin hakke hælvete umulig å få tak i '71 årgangen med mindre man tråler ymse nettsider for uanstendig overpriset vin i gamle årganger.

Siste ut var '74 årgangen. Også denne med krystallklar, lys rødbrun farge. Duft av tjære, salmiak, løsemiddel, skog, lyse bær og rose. Virker noe mer potent enn '70. I munne er også denne klar som dagen, og her får vi også litt av de tanninene og den strukturen som var blitt litt borte i '70 årgangen. Mye syre midt i men denne har kommet gjennom livet medre enn '70. Nammenamm! Mild, rund bærsmak, sal, sopp, skog, sursøt ettersmak.

Flott vin! Gammel, ja. Over høyden, njatjai. Alderen tatt i betraktning er dette flotte saker. Kan bare forestille meg hvordan det hadde vært å fått med '71 årgangen på denne smakingen, da jeg ble enda mer nysgjerrig på om den kan være SÅ mye bedre. FAEN! Nå må jeg lete opp '71 årgangen.

92/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar