Så var det klart for kveldens 3 storheter: Giovannini Moresco Barbaresco Pajore fra '69/'70/'74.
Først en kort historeietime. Dette er ikke bare gamle viner, men vinhistorie på flaske. Denne vinen i '71 årgangen er en av grunnene til at Barbaresco-vinene fra Angelo Gaja rangeres som noen av de beste vinene i verden. Det var nettopp '71 vinen som fikk Angelo Gaja til å kjøpe Morescos vinområde på 10 hektar med planetet Nebbiolodrue. De druener som ikke havner i Gajas berømte Barbarescoer blandes og selges under navnet Sito Moresco, som en hyllest til Giovannini.
Siste ut var '74 årgangen. Også denne med krystallklar, lys rødbrun farge. Duft av tjære, salmiak, løsemiddel, skog, lyse bær og rose. Virker noe mer potent enn '70. I munne er også denne klar som dagen, og her får vi også litt av de tanninene og den strukturen som var blitt litt borte i '70 årgangen. Mye syre midt i men denne har kommet gjennom livet medre enn '70. Nammenamm! Mild, rund bærsmak, sal, sopp, skog, sursøt ettersmak.
Flott vin! Gammel, ja. Over høyden, njatjai. Alderen tatt i betraktning er dette flotte saker. Kan bare forestille meg hvordan det hadde vært å fått med '71 årgangen på denne smakingen, da jeg ble enda mer nysgjerrig på om den kan være SÅ mye bedre. FAEN! Nå må jeg lete opp '71 årgangen.
92/100
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar