onsdag 20. april 2011

Giovannini Moresco Barbaresco "Podere del Pajoré" 1970


Så var det klart for kveldens 3 storheter: Giovannini Moresco Barbaresco Pajore fra '69/'70/'74.

Først en kort historeietime. Dette er ikke bare gamle viner, men vinhistorie på flaske. Denne vinen i '71 årgangen er en av grunnene til at Barbaresco-vinene fra Angelo Gaja rangeres som noen av de beste vinene i verden. Det var nettopp '71 vinen som fikk Angelo Gaja til å kjøpe Morescos vinområde på 10 hektar med planetet Nebbiolodrue. De druener som ikke havner i Gajas berømte Barbarescoer blandes og selges under navnet Sito Moresco, som en hyllest til Giovannini.

Dessverre er det nå klin hakke hælvete umulig å få tak i '71 årgangen med mindre man tråler ymse nettsider for uanstendig overpriset vin i gamle årganger.

Neste ut var '70 årgangen og det nærmeste vi kommer til den legendariske '71. Krystallklar, lys rødbrun farge. Duft av tjære, salmiak, løsemiddel, mentol(?) og rose. Aner vi at noe stort er på gang? I munne er den klar som dagen, 40 år på flaske har riktignok tatt på for de stakkars tanninene, men dette er da for pokker godt! Mild, rund bærsmak, sal, skog, fortsatt litt sursøt selv om 40 år merkes.

Dette er stor vin. Gammel, ja. Over høyden, ja. Men dette er stor vin. Alderen tatt i betraktning. Kan bare forestille meg hvordan det hadde vært å fått med '71 årgangen på denne smakingen, da jeg ble enda mer nysgjerrig på om den kan være SÅ mye bedre. FAEN! Nå må jeg lete opp '71 årgangen.

90/100

'70 og '74 er fortsatt tilgjengelig hos Stefan/www.barolobrunello.de

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar