fredag 29. april 2011

San Gerassimo Robola of Kefalonia


Jepp. Gresk vin. Ja, jeg vet hva dere tenker. Sommerferien i Hellas i 1988 når mor og far skulle være verdensvante å drikke vin istedenfor lunka øl eller paraplydrinker. Vondt og jævlig.

Heldigvis har det skjedd ett å annet i gresk vinproduksjon siden den gang. Noen ting er dog, som de pleier...

Vinen har en litt blek, lys gul farge over i grønt.

Lukten er stikkelsbær, fersken og et lett gjærpreg. Gjærpreget gir seg etter en halvtime i glasset.

Smaken i munnen er lett alkohol, litt bitterhet, stikkelsbær, fersken, toast. Godt med syre. Og så er det denne gjærsmaken da. Mulig det bare er meg, men den er ikke spesielt tiltalende. Ettersmaken i gjær og stikkelsbær er i det minste lang.

Totalt sett er min mening om gresk vin uforandret. Er den kald nok, og det er varmt nok ute, i Hellas, så er dette helt greit. Har man i tillegg noe sjømat og litt fet saus, kan dette fungere. Hvis de klarer å bli kvitt gjærsmaken, er dette faktisk god terrassevin på varme sommerdager.

85/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar