torsdag 21. april 2011

Produttori del Barbaresco Riserva "Moccagatta" 2004


Dette er noe så uvanlig som et cooperativ med 56 medlemmer som lager noen de beste klassiske Barbarescoene i Piemont. Dannet i 1958 (etter å ha vært stengt i 30 år av Gal-General Franco) disponerer de 100 hektar med nebbiolodruer.

Produttori var en av de første Barbarescoene polet satset på, og som en følge av dette er Norge fortsatt det landet som får mest av Riserva-vinene til Produttori, størrelse tatt i betraktning.

Dette er en av totalt 8 enkeltmarksviner (Asili, Rabajà, Pora, Montestefano, Ovello, Pajé, Montefico, Moccagatta og Rio Sordo) som Produttori produserer i gode år (2001 var forrige).

Moccagatta er den letteste og mest delikate av enkeltmarksvinene.
I tillegg er også 2004 årgangene fra Piemont en av de bedre i rekken av svært mange gode årganger de siste 15 årene.

Lukten er lukket rett ut av flasken, kommer nok til å kreve en time eller 2 før den åpner seg. Litt lær, lakris og bringebær. Etter et par timer er lukten mer åpen og syrlig, fortsatt lær og lakris.

Smaken er litt brent og bringebær. Merkbart tørr, men ikke så mye som forventet. Et par timer til så får vi se. Ja, og da er vi tilbake etter på par timer. Fotsatt godt med tanniner, mer intetgrerte bær, snev av sopp og skogbunn i avslutningen. Klassisk og elegant!

Helt klart en vin for kjelleren de neste, tja, 5 årene. Når toppen om 15 år, men for god til å la ligge så lenge. Helt klart en Pinot Noir dødare om 5 år. Kommer til å bli en fantastisk vin!

93/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar