onsdag 20. april 2011

Giovannini Moresco Barbaresco "Barbaresco del Pajoré" 1969


Så var det klart for kveldens 3 storheter: Giovannini Moresco Barbaresco Pajore fra '69/'70/'74.

Først en kort historeietime. Dette er ikke bare gamle viner, men vinhistorie på flaske. Denne vinen i '71 årgangen er en av grunnene til at Barbaresco-vinene fra Angelo Gaja rangeres som noen av de beste vinene i verden. Det var nettopp '71 vinen som fikk Angelo Gaja til å kjøpe Morescos vinområde på 10 hektar med planetet Nebbiolodrue. De druener som ikke havner i Gajas berømte Barbarescoer blandes og selges under navnet Sito Moresco, som en hyllest til Giovannini.

Dessverre er det nå klin hakke hælvete umulig å få tak i '71 årgangen med mindre man tråler ymse nettsider for uanstendig overpriset vin i gamle årganger.

Nuvel, vi startet med '69 årgangen. Den hadde i motsetning til '70 og '74 litt lav fyllingsgrad men var krystallklar på farge. Lett korket lukt ut av flasken, noe som dessverre forsterket seg de neste minuttene. :o(

Korket

1 kommentar:

  1. Hei,

    Jeg har ikke smakt 69 av denne, men 70 er den mest burgunderske nebbiolo jeg noensinne har smakt. En fantastisk vin! 74 var mer maskulin og røff i kantene. 71 holder fortsatt stand, men for meg er 70 den store!

    -Rune

    SvarSlett