mandag 25. april 2011

Grillet, røkt kotelett med Byggrynssalat og Markus Molitor Risling Zeltinger Sonnenuhr Auslese 2001



Dette er helt genial sommermat, som i tillegg virkelig gir muligheten å forstå sammenhengen mellom og meningen med vin til mat. Enkelt å lage, enda enklere å like.

Stjeler oppskriften på Byggrynssalat som Fruen fant hos [Kjøkkentjeneste], som anbefales ett besøk i alle tilfeller. Avsnittene nedenfor er sakset fra [Kjøkkentjeneste]. Jeg kutter forresten ut eggene når det brukes som tilbehør til røkte koteletter...

Tar en råsjans på at de fleste klarer å grille koteletter, så det blir ingen detaljert forklaring av dette.

Dette trenger du:

Byggryn
Aprikoser, helst ferske, men også hermetiske duger
Granateple
Vårløk
Bladpersille
Perletomater
Agurk
Eventuelt egg

Til vinaigrette:

3 deler olivenolje
1 del hvitvinseddik
Litt honning
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Det er ingen stor utfordring å lage byggrynssalat. Bland det du har lyst på og har tilgjengelig. Pass på at det blir nok godsaker. Spis og nyt.

Her har jeg tilberedt byggrynene etter anvisning på pakken og blandet dem med resten av ingrediensene på listen over. Lag vinaigrette ved å blande sammen eddik, olje, honning salt og pepper. Dette skal blandes med byggrynene. Ellers gjelder universalregelen; Hemmeligheten er å ikke være sparsommelig med godsakene. Her som ellers i livet.

Mat + Vin


Til dette drikkes en fantastisk Riesling fra Markus Molitor (OBS, må bestilles), egen omtale av vinen her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar