onsdag 20. april 2011

Sous Vide Honning- og Soyamarinert ribbe

Tynnribbe i vakum sammen med honning (for lite), soyasaus (for lite) og laubær (utgår neste gang). Behandles på 60 grader i 20 timer.



Fantastisk konsistens! Kniven glir rett gjennom helt uten videre. Da er middagen på fredag når svigers kommer klar! Litt lite smak med det skal justeres før middagen på fredag.

Noen små endringer til neste gang:

Ribba i saltlake i 24t først
Vanne ut i 4 timer
Mer honning
Mer og kraftigere soya
Chilli
Ingefær
Drit i laubærne (blir ikke varmt nok og smaker bittert, skal i saltlaka i alle tilfeller)
Sous Vide 60 grader fram til rett før servering.
Fix svor

Saltlake (Heston Blumenthal)

3 litres Water
150g Table salt
500g Sel rose
Half a head of garlic
Zest of 1 orange & 1 lemon
3 Star anise
75g Coriander seeds (blitzed) wrapped in muslin
1 Sprig of rosemary
1 Cinnamon stick
9 Cloves
1 Small bunch thyme
4 Bay leaves
7 Juniper berries
10 Allspice

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar