søndag 4. november 2012

Antichi Vigneti Collis Carellae Ghemme 2007


Ghemme er ikke helt dagligdags her hjemme på berget. Mye fordi det ikke produseres uhorvelig mye av det og mye fordi det ikke her like kjent som sine storebrødre fra Piemonte.

Vi sakser fra Wikipedia:

Ghemme is a red Italian wine with Denominazione di Origine Controllata e Garantita status produced in the Colli Novaresi viticultural area in the hills of the Province of Novara in Piedmont. It was awarded DOC status in 1969 and received its DOCG classification in 1997.
The wine is made primarily from the Nebbiolo grape varietal (known locally as Spanna) and like Gattinara, it may be blended with Bonarda di Gattinara and Vespolina.

Denne er laget på 100% Nebbiolo, eller Spanna som den kalles i den delen av Piemonte. Man skulle da tro at sen ville oppføre seg som en hvilken som helst Nebbiolo. Det, gjør den ikke.

Fargen er meduim rød. Litt mørkere enn vanlig Nebbiolo

Lukten er treverk, lakris, lær og røde bær

Smaken er skog, tre, brente bær og kirsebær. Mye syrlighet og tanniner, men bra lengde på avslutningen.

Så hva tror man om dette? Det er faktisk ikke verst i det hele tatt. En litt fyldig Nebbiolo som smaker litt mer som en blandingsvin. Og det er positivt ment. Dette er et godt og interessant alternativ til Nebbiolo. Det når riktignok ikke helt opp til Nebbioloene som godt kunne være Baroloer, men det er heller ikke poenget. Problemet derimot er prisen. For 345,- får du en innstegs-Barolo som er bedre enn dette. For 2 kroner mer får du faktisk standard-Baroloen til Masolino. Som et litt rundere Barolo-alternativ er dette selvsagt en kandidat, men da er det også veldig mye annet å velge mellom.

86/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar