fredag 14. september 2012

Dom Perignon 2002


Alle Champangne'ers mor! Få Champagne'er er vel så sagnomsuste som Dom Perignin.

Champagnen er oppkalt etter munken Dom Pérignon som visstnok skal ha oppdaget champagnemetoden for å lage musserende vin.
Dom Pérignon lages kun av druer som er høstet samme år, i motsetning til mange andre champagner som lages på druer fra flere årganger. Den produseres ikke hvert år på grunn av at produsenten velger de beste årgangene for å lage champagnen.

Mer historikk her

Smakte dennefor første gang i 1996 årgangen (kanskje den beste årgangen for DP noen gang?) og har vært frelst siden.

Fargen er intens lys strågul.

Lukten er tørr toast, lett gjær, lime, smør og grønne epler.

Smaken etableres med små bobler og lett mousse. Kremet smak av toast, smør og grønne epler. Ettersmak av syrlig melom.

Blir etter sigende bedre for hvert år den ligger men det får så være.
Drikkes årlig på bryllupsdagen til undertegnede og verden beste kone.

Det koster, det er mye marketing, men fy så godt det er...

91/100

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar