lørdag 22. september 2012

Update: Slåpe-/Solbær/Bringebær/Skogsbærlikør - Ferdig produkt

For et lite år siden lage jeg likør basert på henholdsvis Solbær, Bringebær, Skogsbær og Slåper

Veldig forsinket er det på tide å smake på og evalurere sluttproduktet.

Slåpelikøren:

For de som ikke vet hva slåper er, finnes kortforklaringen her.

Farge har gått fra rød/rosa til å bli oransje med bruntoner. Litt som Barolo (nesten...)

Lukten er marsipan med litt alkohol

Smaken er søt slåpe-smak (ok, denne er vanskelig, men jeg har virkelig ingen god forklaring på hvordan det smaker) med middels bitterhet på tunga. Avbalansert alkohol.

God blanding mellom sødme og bitterhet. God blanding!

Godkjent!

Bringebærlikøren:

Fargen er nesten som slåpelikøren. Litt mørkere oransje.

Lukten er bringebær med en god del alkohol

Smaken er litt bitter og tynn. Bringebær, men med en emmen ettersmak.

Ingen god greie. For tynn. Her må det MYE mer bringebær til...

Ikke godkjent!

Solbærlikøren:

Fargen er lilla mot rød

Lukten er solbær! Rett i nesa! Ingen merkbar alkohol. Hint av mynte!

Smaken er tykk og dyp. Ikke veldig sterk. Nesten litt tørket og strammere (på en god måte altså). Avstemt og rund. Lett bitterhet. Fruen synes den er litt for søt, jeg er uenig. Det betyr at vi skal bruke mindre sukker neste gang. Bare litt mindre. En spiseskje mindre. Ikke så mye mindre.

Godkjent

Skogsbærlikøren:

Laget på frossen pose med butikkkjøp skogsbærblanding.

Fargen er rødlilla med brunskjær.

Lukten er bjørnebær og lett alkohol

Smaken bringebær, bjørnebær, jordbær og litt sånn gummigodteri.

Kraftigere smak. Tykk og god. Namnam!

Dette blir nok ikke siste gang vi lager dette, men med noen modifikasjoner neste gang. Bringebærende må stappes i glasset og ikke bare legges i. Den bør også ligge 2-3 måneder på glass.
Resten var faktisk ganske grei. Generelt litt mer sukker i alle.

Memo til self: Litt mer kontrollert prosess med mengde sukker og lagringstid før det helles på flaske. Årets batch skal snart til pers. Da blir det litt mer ordnede former.

Godkjent!

1 kommentar: